Akire büszkék lehetünk…

Akire büszkék lehetünk…

Az egyik legmagasabb nemzetközi szakmai elismerést és „Az év spa menedzsere” címet nyerte el Párizsban a közelmúltban Torhosi Tünde kozmetikus, spa és wellness menedzser.

A szívünkből, a szívünk ritmusára kell dolgozni ebben a szakmában” – ez a szakmai hitvallása Torhosi Tündének, aki a közelmúltban nyerte el egy, a legkiválóbb nemzetközi egészségturisztikai és spa szakemberekből, valamint rangos szakmai lapok vezető újságíróiból álló nemzetközi grémium európai rangú elismerését. A Forum Hotel & Spa által alapított Blue Diamond-díjat egy több hónapig tartó kiválasztási folyamatot követően minden évben három olyan spa szakembernek ítélik oda, akik teljes szakmai pályafutásuk vagy rendkívüli szakmai teljesítményük alapján magasan kiemelkednek Európa prémiumkategóriás spa és egészségturisztikai szolgáltatásokat nyújtó szállodáinak spa menedzserei közül, és munkásságuk követendő példaként szolgálhat bármely országban élő kollégáik számára. Magyar spa szakember még soha nem kapott ilyen magas rangú nemzetközi elismerést. Torhosi Tünde a Blue Diamond-díj átvételével „Az év spa menedzsere” kitüntető címet is elnyerte, európai hírnevet szerezve ezzel a hazai spa kultúrának. A díjra egész Európából, számos luxushotel és prémium szolgáltatásokat nyújtó egészségturisztikai intézmény spa menedzserei pályáztak. A zsűri a benyújtott szakmai önéletrajzok elbírálása után hozott döntést arról, hogy kit hív meg a több fordulóból álló kiválasztási folyamatba. A verseny írásbeli részében számos kérdésre kellett választ adniuk a jelölteknek szakmai tevékenységükkel, elméleti és gyakorlati ismereteikkel, tapasztalataikkal kapcsolatban.

Mivel foglalkozik mint spa

menedzser, hány intézményben dolgozik, milyen koncepciót alakított ki munkája során, hogyan biztosítja az egyes részlegek összehangolt működését, hogyan motiválja a beosztottjait, hogyan felel meg annak a komplex elvárásrendszernek, amit egy spa hotelben egy wellness, beauty és medical szolgáltatásokat egyaránt nyújtó spa menedzselése jelent – ilyen, és ehhez hasonló kérdésekre adott válaszok alapján dőlt el, ki az, aki a legjobb tizennégy közé kerül, és meghívást kap a verseny folytatására. A szóbeli megmérettetésen, Párizsban már csak hat versenyzőnek volt lehetősége bizonyítani. Azt a kérdéskört kellett egy több mint száz fős szakmai közönség előtt kifejtenie, amit a zsűri a legértékesebbnek tartott a pályázati anyagában. Torhosi Tünde vonatkozásában a zsűri a magas szintű szakmai tudás mellett a rendkívüli szakmai elhivatottságot, a belülről fakadó és a napi munkavégzés minden percét mélyen átható, páratlan hivatástudatot értékelte különösen nagyra. Azt az emberi minőséget, humanizmust, tiszta szellemet, amely nélkül minden szakmai tudás csak üres, technokrata profeszszionalizmus marad. „Két ember között a legrövidebb út egy szívből jövő mosoly”. Tünde ars poeticának is beillő hitvallása, amelyet a díjátadó ünnepségen külön kiemeltek, talán minden jelenlévőt megszólított, visszavezetett saját hivatása gyökereihez, és a szakma legbensőbb lényegére hívta fel a figyelmet. Torhosi Tünde a hévízi NaturMed Hotel Carbona*****superior Esteticum Beauty Centerének vezetője és a sárvári Spirit Hotel Thermal Spa***** spa supervisora. A Blue Diamond-díjjal a két európai rangú szolgáltatásokat nyújtó szállodának is újabb nemzetközi elismerést hozott, és egy olyan, sajátosan magyar nemzeti kincsre, belső értékre hívta fel a szakmai közönség figyelmét, ami nemzetközi összehasonlításban legalább olyan ritka, mint a kék gyémánt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük